Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Całość wsypujemy do miski i zalewamy mlekiem.
1) Usuń szypułki z owoców. 2) Umyj dokładnie owoce zimną wodą. 3) Owoce umieść w salaterce i polej je jogurtem naturalnym.
Wszystkie składniki miksujemy w blenderze.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Amarantus ekspandowany | 18g |
![]() |
|
Banan | 120g |
![]() |
|
Borówka amerykańska | 200g |
![]() |
|
Cebula czerwona | 50g |
![]() |
|
Chleb żytni | 210g |
![]() |
|
Czerwona fasola (konserwowa) | 240g |
![]() |
|
Imbir | 4g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 200g |
![]() |
|
Melon | 200g |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 750ml |
![]() |
|
Nasiona chia | 5g |
![]() |
|
Ocet balsamiczny | 4g |
![]() |
|
Ogórek | 80g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 20g |
![]() |
|
Oliwki zielone marynowane, konserwowe | 45g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 140g |
![]() |
|
Pomidory | 360g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 60g |
![]() |
|
Rodzynki | 22g |
![]() |
|
Sałata masłowa | 50g |
![]() |
|
Ser typu "Feta" | 50g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 5g |
![]() |
|
Szpinak | 100g |
![]() |