1. Banany pokroić w plasterki i włożyć do zamrażarki na minimum 2 godziny.
2. Miksujemy je w blenderze razem z miodem i kakao, do uzyskania gładkiej konsystencji.
Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełożeniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.
1. Dodaj wszystkie składniki do robota kuchennego i miksuj aż do uzyskania zwartej masy., 2. Z masy formuj kulki wielkości pralinek, obtocz w wiórkach kokosowych. 3. Kulki schowaj do lodówki na co najmniej 30 min aby stwardniały. Smacznego :)
Kukurydzę (odcedzoną), jajko i mleko doprawiamy ulubionymi przyprawami (np. sól, pieprz, bazylia) i miksujemy. Formujemy placki i smażymy na rozgrzanym oleju.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Aromat waniliowy | 15g |
![]() |
|
Banan | 240g |
![]() |
|
Cukier | 10g |
![]() |
|
Cukier wanilinowy | 5g |
![]() |
|
Daktyle suszone | 200g |
![]() |
|
Dżem morelowy niskosłodzony | 100g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 185g |
![]() |
|
Kakao w proszku | 60g |
![]() |
|
Kukurydza konserwowa | 200g |
![]() |
|
Migdały | 100g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 25g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 230ml |
![]() |
|
Mąka kukurydziana | 102g |
![]() |
|
Mąka pszenna typ 500 | 120g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 20g |
![]() |
|
Orzechy włoskie | 100g |
![]() |
|
Otręby pszenne | 20g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Proszek do pieczenia | 1g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 60g |
![]() |
|
Soda oczyszczona | 1g |
![]() |
|
Wiórki kokosowe | 20g |
![]() |
|
Woda | 115ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |