Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Całość wsypujemy do miski i zalewamy mlekiem.
Do miski dodać oliwę, ocet oraz płatki chilli. Następnie włożyć piersi z kurczaka i wetrzeć marynatę. Smażyć na średnim ogniu. Postawić wodę w dużym garnku, przygotować warzywa i ugotować w wodzie przez około 3 minuty. wyciągnij warzywa, odmierz około 1/2 szklanki wody z garnka do blendera, dodaj miętę, ocet (2 łyżki), oliwę i sól morską, zmiksuj na jednolitą masę.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Amarantus ekspandowany | 9g |
![]() |
|
Awokado | 160g |
![]() |
|
Borówka amerykańska | 100g |
![]() |
|
Bób | 50g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Cebula | 20g |
![]() |
|
Chleb żytni | 175g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 120g |
![]() |
|
Groszek zielony | 50g |
![]() |
|
Makaron kukurydziany | 140g |
![]() |
|
Migdały | 15g |
![]() |
|
Mięta suszona | 30g |
![]() |
|
Mleko migdałowe | 250g |
![]() |
|
Ocet winny | 10g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 10g |
![]() |
|
Pesto z bazylią | 60g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 0.2g |
![]() |
|
Pomidory koktajlowe | 200g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 60g |
![]() |
|
Ser typu "Feta" | 10g |
![]() |
|
Sos sojowy jasny | 20g |
![]() |
|
Szparagi | 150g |
![]() |