Zmiksuj wszystkie składniki (lub wrzuć do wyciskarki).
Przepis przesłany przez użytkownika
Posiekaną cebulę podsmażamy na patelni na rozgrzanym oleju. Przekładamy do miski i mieszamy ją razem z mięsem, odrobiną suszonego czosnku, koncentratem pomidorowym, bułką tartą, całym jakiem, suszoną natką pietruszki, ziołami prowansalskimi, solą i pieprzem. Formujemy kulki i podsmażamy na patelni. W międzyczasie w garnku podgrzewamy sos pomidorowy z dodatkiem ulubionych przypraw (np. sól, pieprz, tymianek). Dodajemy kulki i dusimy na małym ogniu przez ok 20 minut. Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, przekładamy na talerz i zalewamy zawartością garnka.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 240g |
![]() |
|
Bułka do hamburgera z sezamem | 53g |
![]() |
|
Bułka tarta | 20g |
![]() |
|
Cebula | 50g |
![]() |
|
Cebula czerwona | 10g |
![]() |
|
Jabłko | 360g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 145g |
![]() |
|
Keczup (ketchup) | 15g |
![]() |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 25g |
![]() |
|
Makaron spaghetti pełnoziarnisty | 70g |
![]() |
|
Marchew | 15g |
![]() |
|
Mielone mięso wołowe | 170g |
![]() |
|
Musztarda | 20g |
![]() |
|
Mąka pszenna pełnoziarnista | 50g |
![]() |
|
Ogórek konserwowy | 10g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 20g |
![]() |
|
Pomarańcze | 240g |
![]() |
|
Pomidory | 20g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 200g |
![]() |
|
Sałata | 5g |
![]() |
|
Ser żółty królewski light | 20g |
![]() |