Pokrój pomidory na pół, wymieszaj z sokiem z cytryny, oliwą i solą w misce. Dodaj bazylię i zostaw na parę minut, by pomidory przeszły przyprawami. Nagrzej patelnie, odcedź fasolkę i wsyp z koperkiem na patelnię, dopraw pieprzem. Smaż przez 5 minut, powinna popękać. dodaj pomidory na patelnię, dodaj szklankę wody, dodaj resztę przypraw i daj wrzeć przez minutę. Dodaj jajko na stronie patelni i przykryj na około 3 minuty, Opiecz chleb w tosterze, potem posmaruj je ricottą. podane na talerzu posyp pozostałymi listkami bazylii. Najlepiej doprawić ostrym sosem chilli
Kroimy składniki, polewamy oliwą, posypujemy ulubionymi przyprawami i mieszamy ze szpinakiem. Podajemy z krążkami ryżowymi.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Awokado | 70g |
![]() |
|
Bazylia świeża | 40g |
![]() |
|
Bułka grahamka | 90g |
![]() |
|
Chleb żytni | 35g |
![]() |
|
Cynamon | 5g |
![]() |
|
Cytryna | 30g |
![]() |
|
Drożdże (piekarskie świeże) | 15g |
![]() |
|
Fasola biała konserwowa | 200g |
![]() |
|
Jabłko | 300g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 80g |
![]() |
|
Koperek suszony | 1g |
![]() |
|
Krążki ryżowe | 20g |
![]() |
|
Malina | 60g |
![]() |
|
Margaryna do pieczywa | 5g |
![]() |
|
Mleko migdałowe | 240g |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 125ml |
![]() |
|
Mąka ryżowa | 100g |
![]() |
|
Ogórek | 40g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 15g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 10g |
![]() |
|
Pieczarka świeża | 80g |
![]() |
|
Pomarańcze | 200g |
![]() |
|
Pomidory koktajlowe | 285g |
![]() |
|
Quinoa (komosa ryżowa) | 70g |
![]() |
|
Ser mozzarella | 15g |
![]() |
|
Ser ricotta | 40g |
![]() |
|
Suszone pomidory | 40g |
![]() |
|
Szpinak | 50g |
![]() |