Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną, a następnie wrzącą wodą. Gotujemy pod przykryciem w 125g lekko posolonej wody, z dodatkiem rodzynek i obranych i pokrojonych jabłek. Pod koniec dodajemy cynamon. Najlepiej smakuje na zimno.
1. Dodaj wszystkie składniki do robota kuchennego i miksuj aż do uzyskania zwartej masy., 2. Z masy formuj kulki wielkości pralinek, obtocz w wiórkach kokosowych. 3. Kulki schowaj do lodówki na co najmniej 30 min aby stwardniały. Smacznego :)
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Aromat waniliowy | 15g |
![]() |
|
Chleb żytni | 105g |
![]() |
|
Cynamon | 8g |
![]() |
|
Czosnek | 1g |
![]() |
|
Daktyle suszone | 200g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 200g |
![]() |
|
Imbir (proszek) | 1g |
![]() |
|
Jabłko | 660g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 150g |
![]() |
|
Kakao w proszku | 50g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 50g |
![]() |
|
Makaron kukurydziany | 80g |
![]() |
|
Mielona papryka chilli | 1g |
![]() |
|
Migdały | 100g |
![]() |
|
Natka pietruszki | 12g |
![]() |
|
Ogórek | 30g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 10g |
![]() |
|
Orzechy włoskie | 130g |
![]() |
|
Pieczarka świeża | 150g |
![]() |
|
Rodzynki | 37g |
![]() |
|
Sałata | 15g |
![]() |
|
Sos sojowy jasny | 15g |
![]() |
|
Tymianek suszony | 1g |
![]() |
|
Wiórki kokosowe | 20g |
![]() |
|
Woda | 115ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |