Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Całość wsypujemy do miski i zalewamy mlekiem.
Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełożeniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Amarantus ekspandowany | 6g |
![]() |
|
Banan | 120g |
![]() |
|
Bulion warzywny | 500g |
![]() |
|
Cebula | 400g |
![]() |
|
Cukier | 10g |
![]() |
|
Cukier wanilinowy | 5g |
![]() |
|
Dżem morelowy niskosłodzony | 100g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 105g |
![]() |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 25g |
![]() |
|
Mielona papryka słodka | 3g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 450ml |
![]() |
|
Mąka kukurydziana | 72g |
![]() |
|
Mąka pszenna pełnoziarnista | 10g |
![]() |
|
Mąka pszenna typ 500 | 120g |
![]() |
|
Nasiona chia | 5g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 40g |
![]() |
|
Otręby pszenne | 20g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Papryka czerwona | 200g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 1g |
![]() |
|
Proszek do pieczenia | 1g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 120g |
![]() |
|
Rodzynki | 22g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 300g |
![]() |
|
Soda oczyszczona | 1g |
![]() |
|
Sól biała | 1g |
![]() |
|
Woda | 100ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Wołowina, rozbratel | 500g |
0,00 zł
(0,00 zł) |