Darmowa dieta 2300 kcal nr 7529



Śniadanie


Placek jaglany z sosem mandarynkowym
490 kcal
Łączna waga porcji: 390g.

B: 16.72 g T: 19.52 g W: 64.5 g (BŁ: 4.57 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

25   47

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Banana, mąkę i jajko miksujemy a następnie smażymy na patelni. Następnie miksujemy jogurt z mandarynką, powstałym sosem polewamy placek.


Drugie śniadanie


Koktajl z mango, mlekiem kokosowym i chia
474 kcal
Łączna waga porcji: 906g.

B: 11.96 g T: 8.66 g W: 93.04 g (BŁ: 10.28 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

34   25

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

  1. Mango umyj, obierz ze skórki i pozbaw pestki.
  2. Mleko kokosowe, mleko krowie i mango zblenduj w wysokim naczyniu.
  3. Dodaj nasiona chia i wymieszaj.


Obiad


Makaron z pesto
708 kcal
Łączna waga porcji: 400g.

B: 25.3 g T: 22.98 g W: 106.18 g (BŁ: 11.08 g)

Wegetariańskie  

77   22

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

Pomidory kroimy na pół, makaron przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu, całość mieszamy.


Podwieczorek


Borówki amerykańskie z jogurtem
232 kcal
Łączna waga porcji: 400g.

B: 10.6 g T: 4 g W: 40.4 g (BŁ: 4 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

43   26

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

1) Usuń szypułki z owoców. 2) Umyj dokładnie owoce zimną wodą. 3) Owoce umieść w salaterce i polej je jogurtem naturalnym.



Kolacja


Gołąbki wegańskie (warzywne)
393 kcal
Łączna waga porcji: 1292g.

B: 22.56 g T: 2.55 g W: 85.14 g (BŁ: 27.9 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

17   25

Składniki na liczbę porcji: 8

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 3

Przepis:

  1. Umyj i obierz warzywa.
  2. Marchew, pietruszkę, kalafiora i cebulę ugotuj na parze.
  3. Zblenduj ugotowane warzywa i przypraw słodką papryką, pieprzem oraz solą.
  4. Ugotuj kapustę w posolonej wodzie. Zdejmij liście.
  5. Farsz ze zblendowanych warzyw zawiń w liście kapusty.
  6. Gołąbki ułóż w naczyniu żaroodpornym i polej pomidorową passatą.
  7. Naczynie przykryj i duś gołąbki w piekarniku przez 1 godzinę w temperaturze około 220 st. C.

Uwaga! Liczba porcji powstałych z przepisu: 8. Pozostałe porcje możesz użyć w kolejnych dniach, dzięki czemu nie musisz gotować codziennie :).


Podsumowanie


Łącznie kalorii: 2297 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Wegetariańskie  

Wartości odżywcze:


Białko: 87.14 g
Tłuszcz: 57.71 g
Węglowodany: 389.26 g (w tym błonnik: 57.83 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Banan 120g     0,60 zł (4,99 zł)
Borówka amerykańska 200g     5,59 zł (6,99 zł)
Cebula 540g     1,28 zł (1,89 zł)
Jaja kurze całe 60g     0,42 zł (6,99 zł)
Jogurt naturalny 2% 300g     2,32 zł (2,78 zł)
Kalafior 2640g     43,96 zł (49,95 zł)
Kapusta biała 4500g     8,54 zł (11,38 zł)
Makaron pełnoziarnisty 140g     1,68 zł (5,99 zł)
Mandarynki 70g     0,80 zł (7,99 zł)
Mango 500g     9,40 zł (15,98 zł)
Marchew 270g     0,82 zł (2,29 zł)
Mielona papryka słodka 0.6g     0,04 zł (1,29 zł)
Mleko kokosowe (bez cukru) 200ml     3,60 zł (8,99 zł)
Mleko krowie 1,5% 200ml     0,70 zł (3,49 zł)
Mąka jaglana 30g     0,36 zł (11,99 zł)
Nasiona chia 6g     0,17 zł (6,99 zł)
Olej rzepakowy 10g     0,07 zł (6,99 zł)
Passata pomidorowa 2100g     17,97 zł (17,97 zł)
Pesto z bazylią 60g     6,66 zł (9,99 zł)
Pieprz czarny 1.5g     0,13 zł (1,79 zł)
Pietruszka, korzeń 270g     2,24 zł (2,49 zł)
Pomidory koktajlowe 200g     2,79 zł (3,49 zł)
Sól himalajska 15g     0,15 zł (3,49 zł)



×