Chleb smarujemy masłem, kładziemy twaróg, na niego pokrojone rzodkiewki. Doprawiamy do smaku. Jemy z gruszką
1. Wszystkie składniki dodaj do blendera/robota kuchennego. Zmiksuj wszystko pulsacyjnie, a następnie na wysokich obrotach aż składniki się połączą w klejącą masę.
2. Z masy weź ok. 1-2 łyżki i uformuj z nich kulki. Jeżeli masa jest zbyt wodnista lub nie formuje się dobrze, dodaj więcej wiórek kokosowych.
3. Kulki układaj na blaszce, a następnie pozostaw na 30 min do lodówki aby stwardniały.
Zmiksuj wszystkie składniki (lub wrzuć do wyciskarki).
Przepis przesłany przez użytkownika
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Ananas | 120g |
![]() |
|
Cebula | 20g |
![]() |
|
Cebula czerwona | 50g |
![]() |
|
Chleb żytni | 175g |
![]() |
|
Cytryna | 10g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 100g |
![]() |
|
Gruszka | 150g |
![]() |
|
Jabłko | 360g |
![]() |
|
Keczup (ketchup) | 30g |
![]() |
|
Marchew | 15g |
![]() |
|
Masło | 15g |
![]() |
|
Mielona papryka chilli | 2g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 45g |
![]() |
|
Ogórek | 80g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 10g |
![]() |
|
Oliwki zielone marynowane, konserwowe | 45g |
![]() |
|
Pomarańcze | 240g |
![]() |
|
Pomidory | 120g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 100g |
![]() |
|
Rzodkiewka | 30g |
![]() |
|
Sałata masłowa | 50g |
![]() |
|
Ser twarogowy półtłusty | 100g |
![]() |
|
Ser typu "Feta" | 50g |
![]() |
|
Sok anansowy | 150g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 15g |
![]() |
|
Wiórki kokosowe | 200g |
![]() |
|
Woda z kokosa | 30g |
![]() |