Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełożeniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.
propozycja przepisu przysłana przez: MyszkaKochaRahima
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Bułka do hamburgera z sezamem | 53g |
![]() |
|
Cebula | 90g |
![]() |
|
Cebula czerwona | 10g |
![]() |
|
Chleb tostowy pełnoziarnisty | 92g |
![]() |
|
Cukier | 5g |
![]() |
|
Curry | 8g |
![]() |
|
Czosnek | 5g |
![]() |
|
Dżem morelowy niskosłodzony | 50g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 170g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 50g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 200g |
![]() |
|
Keczup (ketchup) | 15g |
![]() |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 20g |
![]() |
|
Kurkuma | 1g |
![]() |
|
Majonez lekki (light) | 15g |
![]() |
|
Masło | 10g |
![]() |
|
Mielone mięso wołowe | 100g |
![]() |
|
Musztarda | 20g |
![]() |
|
Mąka kukurydziana | 48g |
![]() |
|
Ogórek konserwowy | 10g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 25g |
![]() |
|
Pomidory | 60g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 80g |
![]() |
|
Sałata | 5g |
![]() |
|
Schab pieczony | 30g |
![]() |
|
Ser żółty królewski light | 50g |
![]() |