Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełożeniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.
Zmiksuj wszystkie składniki (lub wrzuć do wyciskarki).
Przepis przesłany przez użytkownika
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Chleb żytni | 105g |
![]() |
|
Cukier | 5g |
![]() |
|
Cynamon | 5g |
![]() |
|
Drożdże (piekarskie świeże) | 15g |
![]() |
|
Dżem morelowy niskosłodzony | 50g |
![]() |
|
Jabłko | 660g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 50g |
![]() |
|
Malina | 60g |
![]() |
|
Marchew | 15g |
![]() |
|
Masło | 15g |
![]() |
|
Mleko migdałowe | 240g |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 125ml |
![]() |
|
Mąka kukurydziana | 48g |
![]() |
|
Mąka ryżowa | 100g |
![]() |
|
Ogórek kiszony | 90g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 30g |
![]() |
|
Pomarańcze | 240g |
![]() |
|
Quinoa (komosa ryżowa) | 70g |
![]() |
|
Rukola | 30g |
![]() |
|
Schab pieczony | 60g |
![]() |