Cebulę zeszklić na oliwie, dodać czosnek, później kmin rzymski, oregano i odrobinę chilli. Przestudzić. Mielone mięso z indyka wymieszać z posiekaną pietruszką, cebulą z przyprawami, dodać sól i pieprz. Uformować kotleciki i piec w nagrzanym piekarniku (180-200st) przez ok. 20 - 25 min. Można też usmażyć, ale wiadomo - pieczone będzie lżejsze. Do ugotowanej kaszy jaglanej dodać troszkę oleju z suszonych pomidorów, kilka drobno pokrojonych suszonych pomidorów, przekrojone na pół pomidorki koktajlowe, doprawić miętą (może być suszona). Doprawić solą, pieprzem i sokiem z cytryny.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Cebula | 25g |
![]() |
|
Cebula czerwona | 210g |
![]() |
|
Chleb żytni | 100g |
![]() |
|
Cytryna | 24g |
![]() |
|
Czosnek | 20g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 200g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 56g |
![]() |
|
Jarmuż | 20g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 180g |
![]() |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 240g |
![]() |
|
Kumin (kmin rzymski) | 2g |
![]() |
|
Mielona papryka chilli | 3g |
![]() |
|
Mielona papryka słodka | 1g |
![]() |
|
Mięso mielone z indyka | 400g |
![]() |
|
Mięta suszona | 2g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 940ml |
![]() |
|
Mąka gryczana | 260g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Natka pietruszki | 48g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 40g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 30g |
![]() |
|
Oregano (suszone) | 2g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 3g |
![]() |
|
Pomidory koktajlowe | 150g |
![]() |
|
Rukola | 100g |
![]() |
|
Rzodkiewka | 40g |
![]() |
|
Serek twarogowy ziarnisty | 150g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Soczewica czerwona, nasiona suche | 50g |
![]() |
|
Suszone pomidory | 120g |
![]() |
|
Sól biała | 1g |
![]() |
|
Sól himalajska | 2g |
![]() |
|
Woda | 125ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |