1. Dodaj wszystkie składniki do robota kuchennego i miksuj aż do uzyskania zwartej masy., 2. Z masy formuj kulki wielkości pralinek, obtocz w wiórkach kokosowych. 3. Kulki schowaj do lodówki na co najmniej 30 min aby stwardniały. Smacznego :)
Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną wodą, następnie wrzątkiem i znów zimną wodą. Posiekaną cebulę podsmażamy na patelni na rozgrzanym oleju, dodajemy pokrojoną w kostkę lub startą na grubej tarce marchewkę, dodajemy pomidory, fasolę i ulubione przyprawy. Dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem, pod koniec dodajemy koncentrat pomidorowy. Kaszę kładziemy na talerz i zalewamy zawartością patelni.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Aromat waniliowy | 15g |
![]() |
|
Cebula | 30g |
![]() |
|
Daktyle suszone | 200g |
![]() |
|
Fasola biała konserwowa | 50g |
![]() |
|
Fasola szparagowa | 250g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 150g |
![]() |
|
Grejpfrut | 260g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Imbir (proszek) | 1g |
![]() |
|
Kakao w proszku | 50g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 60g |
![]() |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 20g |
![]() |
|
Ksylitol | 14g |
![]() |
|
Mandarynki | 260g |
![]() |
|
Marchew | 100g |
![]() |
|
Migdały | 100g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 25g |
![]() |
|
Mąka jaglana | 60g |
![]() |
|
Nasiona chia | 5g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 25g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 10g |
![]() |
|
Orzechy włoskie | 100g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 200g |
![]() |
|
Porzeczki czarne | 110g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 100g |
![]() |
|
Sezam | 10g |
![]() |
|
Wiórki kokosowe | 20g |
![]() |
|
Woda | 65ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |