1. Banany i mleko miksujemy w blenderze lub rozgniatamy widelcem, a następnie dokładnie mieszamy z pozostałymi składnikami, aż do uzyskania gładkiej konsystencji.
2. Małą foremkę (20x20 lub okrągłą do tarty) wykładamy papierem do pieczenia, a następnie wypełniamy powstałą masą.
3. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni, przez około 40 minut.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Amarantus ekspandowany | 6g |
![]() |
|
Banan | 480g |
![]() |
|
Cebula | 200g |
![]() |
|
Cukier | 5g |
![]() |
|
Cynamon | 20g |
![]() |
|
Drożdże (piekarskie świeże) | 20g |
![]() |
|
Dynia | 250g |
![]() |
|
Gałka muszkatołowa | 1g |
![]() |
|
Imbir (proszek) | 1g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 344g |
![]() |
|
Kakao w proszku | 20g |
![]() |
|
Makaron ryżowy | 50g |
![]() |
|
Mielona papryka chilli | 1g |
![]() |
|
Mielona papryka słodka | 6g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 100g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 300ml |
![]() |
|
Mąka pszenna typ 500 | 400g |
![]() |
|
Mąka ryżowa | 200g |
![]() |
|
Nasiona chia | 5g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 140g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 120g |
![]() |
|
Pieczarka świeża | 660g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 2g |
![]() |
|
Por | 70g |
![]() |
|
Proszek do pieczenia | 3g |
![]() |
|
Płatki jaglane | 60g |
![]() |
|
Rodzynki | 22g |
![]() |
|
Sezam | 10g |
![]() |
|
Sól biała | 8g |
![]() |
|
Sól himalajska | 1g |
![]() |
|
Woda | 387ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |