Filety oczyścić i podzielić na niewielkie kawałki. Mięso natrzeć przyprawami. Pokruszyć płatki kukurydziane i wymieszać je z bułką tartą. Mięso namoczyć w jajku i w bułce z płatkami - po dwa razy każdy kawałek. Upiec w piekarniku. Z jogurtu i posiekanego czosnku przygotować sos. Nuggetsy podawać z sosem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Brokuły | 300g |
![]() |
|
Bułka tarta | 32g |
![]() |
|
Chleb żytni | 210g |
![]() |
|
Cytryna | 40g |
![]() |
|
Czosnek | 4g |
![]() |
|
Dorsz, świeży, filety bez skóry | 100g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 300g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 312g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 100g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 80g |
![]() |
|
Masło | 10g |
![]() |
|
Ogórek | 40g |
![]() |
|
Parówki popularne | 70g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 2g |
![]() |
|
Pomidory | 100g |
![]() |
|
Płatki kukurydziane bezglutenowe | 24g |
![]() |
|
Sałata | 20g |
![]() |
|
Sezam | 10g |
![]() |
|
Sól biała | 2g |
![]() |
|
Tymianek suszony | 2g |
![]() |