Makrelę oczyszczoną z ości miksujemy wraz z cebulą, papryką i pietruszką. Powstałą pastą smarujemy chleb, a następnie nakładamy sałatę i ogórka.
Bułkę przekroić, posmarować masłem. Twaróg wymieszać z jogurtem, doprawić do smaku, nałożyć na pieczywo, posypać szczypiorkiem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Bazylia (suszona) | 8g |
![]() |
|
Brokuły | 250g |
![]() |
|
Bułka grahamka | 50g |
![]() |
|
Cebula | 150g |
![]() |
|
Chleb żytni | 105g |
![]() |
|
Cukinia | 300g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 45g |
![]() |
|
Kiełki brokuła | 32g |
![]() |
|
Makaron kukurydziany | 140g |
![]() |
|
Makaron penne (pełnoziarnisty) | 100g |
![]() |
|
Makrela, wędzona | 60g |
![]() |
|
Masło | 5g |
![]() |
|
Natka pietruszki | 12g |
![]() |
|
Ogórek kwaszony (kiszony) | 120g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 10g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 70g |
![]() |
|
Pesto z bazylią | 140g |
![]() |
|
Pomidory koktajlowe | 200g |
![]() |
|
Sałata | 15g |
![]() |
|
Ser twarogowy półtłusty | 100g |
![]() |
|
Suszone pomidory | 28g |
![]() |
|
Szczypiorek | 3g |
![]() |