1. Wszystkie składniki dodaj do blendera/robota kuchennego. Zmiksuj wszystko pulsacyjnie, a następnie na wysokich obrotach aż składniki się połączą w klejącą masę.
2. Z masy weź ok. 1-2 łyżki i uformuj z nich kulki. Jeżeli masa jest zbyt wodnista lub nie formuje się dobrze, dodaj więcej wiórek kokosowych.
3. Kulki układaj na blaszce, a następnie pozostaw na 30 min do lodówki aby stwardniały.
Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną wodą, następnie wrzątkiem i znów zimną wodą. Posiekaną cebulę podsmażamy na patelni na rozgrzanym oleju, dodajemy pokrojoną w kostkę lub startą na grubej tarce marchewkę, dodajemy pomidory, fasolę i ulubione przyprawy. Dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem, pod koniec dodajemy koncentrat pomidorowy. Kaszę kładziemy na talerz i zalewamy zawartością patelni.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Amarantus ekspandowany | 6g |
![]() |
|
Banan | 120g |
![]() |
|
Bazylia (suszona) | 8g |
![]() |
|
Brokuły | 250g |
![]() |
|
Cebula | 140g |
![]() |
|
Cytryna | 10g |
![]() |
|
Fasola biała konserwowa | 100g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 150g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 100g |
![]() |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 30g |
![]() |
|
Makaron kukurydziany | 100g |
![]() |
|
Marchew | 100g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 45g |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 250ml |
![]() |
|
Nasiona chia | 5g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 30g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 200g |
![]() |
|
Płatki jaglane | 60g |
![]() |
|
Rodzynki | 22g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 10g |
![]() |
|
Wiórki kokosowe | 200g |
![]() |
|
Woda z kokosa | 30g |
![]() |