Darmowa dieta 2400 kcal nr 22511



Śniadanie


Jaglanka z figami
490 kcal
Łączna waga porcji: 339g.

B: 18.44 g T: 19.55 g W: 62.42 g (BŁ: 5.32 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

4   47

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Figi kroimy w drobną kostkę. Płatki płuczemy na sitku zimną wodą, następnie przelewamy wrzątkiem. Całość wsypujemy do miski i dodajemy pozostałe składniki.


Drugie śniadanie


Kanapka z masłem, żółtym serem i pomidorem
495 kcal
Łączna waga porcji: 225g.

B: 20.82 g T: 22.86 g W: 57.06 g (BŁ: 9.54 g)

Wegetariańskie  

81   7

Składniki na liczbę porcji: 3

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 3

Przepis:

  1. Kanapkę smarujemy masłem.
  2. Na kanapkę kładziemy plasterek sera.
  3. Na ser - plaster pomidora.


Obiad


Makaron z brokułem (wersja bezglutenowa)
637 kcal
Łączna waga porcji: 496g.

B: 17.98 g T: 12.58 g W: 117.25 g (BŁ: 7.95 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

20   27

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Brokuła gotujemy na parze. Makaron przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu. Suszone pomidory i cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju. Dodajemy makaron i brokuła i posypujemy przyprawami.


Podwieczorek


Koktajl z kiwi i ananasa (z mlekiem ryżowym)
325 kcal
Łączna waga porcji: 580g.

B: 3.48 g T: 5.38 g W: 70.58 g (BŁ: 8.08 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

34   36

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Owoce obieramy ze skórki i miksujemy z wodą i chia.


Kolacja


Racuchy jaglane z gumijagodami
487 kcal
Łączna waga porcji: 254g.

B: 8.83 g T: 19.17 g W: 76.39 g (BŁ: 12.88 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

24   74

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

  1. Wymieszaj w miseczce składniki: wodę, nasiona chia, ksylitol, mąkę jaglaną, umyte czarne porzeczki (mogą być roztopione porzeczki z mrożonki).
  2. Na patelni rozgrzej olej rzepakowy.
  3. Płynne ciasto na racuchy nakładaj łyżką na rozgrzaną patelnię, formując małe placuszki.
  4. Smaż racuchy z obu stron do uzyskania jasnobrązowego koloru.


Podsumowanie


Łącznie kalorii: 2434 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Wegetariańskie  

Wartości odżywcze:


Białko: 69.55 g
Tłuszcz: 79.54 g
Węglowodany: 383.7 g (w tym błonnik: 43.77 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Ananas 100g     1,00 zł (7,99 zł)
Bazylia (suszona) 8g     1,83 zł (2,29 zł)
Brokuły 250g     3,75 zł (7,49 zł)
Cebula 100g     0,24 zł (1,89 zł)
Chleb żytni 105g     0,99 zł (3,79 zł)
Figi suszone 14g     1,03 zł (10,99 zł)
Kiwi 225g     3,37 zł (7,49 zł)
Ksylitol 14g     0,73 zł (12,99 zł)
Makaron kukurydziany 100g     0,92 zł (4,59 zł)
Masło 15g     0,37 zł (4,99 zł)
Mleko krowie 1,5% 250ml     0,87 zł (3,49 zł)
Mleko ryżowe 250ml     2,37 zł (9,49 zł)
Mąka jaglana 60g     0,72 zł (11,99 zł)
Nasiona chia 10g     0,28 zł (6,99 zł)
Olej rzepakowy 25g     0,17 zł (6,99 zł)
Orzechy włoskie 15g     1,72 zł (11,49 zł)
Pestki dyni 10g     0,40 zł (3,99 zł)
Pomidory 60g     0,32 zł (3,99 zł)
Porzeczki czarne 110g     1,46 zł (5,99 zł)
Płatki jaglane 50g     0,70 zł (2,79 zł)
Ser żółty królewski light 45g     1,53 zł (4,59 zł)
Suszone pomidory 28g     0,70 zł (6,99 zł)
Woda 50ml 0,00 zł (0,00 zł)



×