Darmowa dieta 2400 kcal nr 2574



Śniadanie


Koktajl z borówek (wersja bez laktozy)
386 kcal
Łączna waga porcji: 710g.

B: 4.1 g T: 8.1 g W: 79.4 g (BŁ: 8.3 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

23   22

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

Całość miksujemy w blenderze.


Drugie śniadanie


Borówki amerykańskie
252 kcal
Łączna waga porcji: 450g.

B: 4.5 g T: 0 g W: 63 g (BŁ: 9 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

35   36

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

1) Usuń szypułki z owoców. 2) Umyj dokładnie owoce zimną wodą. 3) Owoce umieść w salaterce.


Obiad


Kurczak chrupiący (wersja lżejsza)
675 kcal
Łączna waga porcji: 340g.

B: 42.33 g T: 21.23 g W: 82.92 g (BŁ: 8.07 g)

Bezglutenowe  

55   11

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Kurczaka kroimy w kostkę. Do jogurtu dodajemy pieprz i sól, mieszamy, a następnie dodajemy kurczaka. Zostawiamy na kilka minut. W międzyczasie płatki kukurydziane ugniatamy widelcem albo mielimy w młynku po czym panierujemy w nich kurczaka. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu i podajemy z ugotowanym według przepisu na opakowaniu ryżem.


Podwieczorek


Sałatka z kukurydzą, papryką i nasionami chia (z chlebem)
323 kcal
Łączna waga porcji: 375g.

B: 8.25 g T: 14.95 g W: 45.26 g (BŁ: 12.53 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Wegetariańskie   Wegańskie  

44   19

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Sałatę rwiemy, pomidora i paprykę kroimy. Całość mieszamy z kukurydzą i polewamy oliwą z oliwek zmieszaną z nasionami chia i ulubionymi przyprawami. Podajemy z chlebem.


Kolacja


Makaron z fasolką i pomidorami
740 kcal
Łączna waga porcji: 676g.

B: 23.26 g T: 32.3 g W: 97.36 g (BŁ: 15.58 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Wegetariańskie   Wegańskie  

45   17

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

  1. Fasolkę gotujemy na parze ok. 10 minut.
  2. Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu, al dente.
  3. Pomidory sparzamy, zdejmujemy skórkę i kroimy w drobną kostkę.
  4. Wsypujemy całość do jednego garnka, dodajemy oliwę, bazylię, sól i pieprz, a następnie mieszamy.

 


Uwaga! Liczba porcji powstałych z przepisu: 2. Pozostałe porcje możesz użyć w kolejnych dniach, dzięki czemu nie musisz gotować codziennie :).


Podsumowanie


Łącznie kalorii: 2376 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Wartości odżywcze:


Białko: 82.44 g
Tłuszcz: 76.58 g
Węglowodany: 367.94 g (w tym błonnik: 53.48 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Bazylia świeża 12g     0,96 zł (7,99 zł)
Borówka amerykańska 650g     18,17 zł (20,97 zł)
Chleb żytni 35g     0,33 zł (3,79 zł)
Fasola szparagowa 400g     4,88 zł (5,49 zł)
Filet z piersi kurczaka 150g     2,61 zł (8,69 zł)
Jogurt naturalny (grecki) 80g     0,50 zł (2,49 zł)
Kukurydza konserwowa 50g     0,41 zł (2,79 zł)
Makaron penne (pełnoziarnisty) 200g     2,25 zł (4,49 zł)
Mleko ryżowe 500ml     4,75 zł (9,49 zł)
Nasiona chia 20g     0,56 zł (6,99 zł)
Olej rzepakowy 10g     0,07 zł (6,99 zł)
Oliwa z oliwek 70g     3,08 zł (10,99 zł)
Papryka czerwona 50g     0,92 zł (10,99 zł)
Pomidory 800g     4,26 zł (7,98 zł)
Płatki kukurydziane bezglutenowe 30g     0,40 zł (7,99 zł)
Ryż brązowy 70g     0,52 zł (2,99 zł)
Sałata masłowa 100g     3,56 zł (4,99 zł)



×