Darmowa dieta 2400 kcal nr 5043



Śniadanie


Jaglanka z bananem, amarantusem i rodzynkami
545 kcal
Łączna waga porcji: 463g.

B: 17.91 g T: 8.62 g W: 103.41 g (BŁ: 8.61 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

18   47

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Rodzynki płuczemy na sitku zimną wodą, następnie przelewamy wrzątkiem. Całość wsypujemy do miski i zalewamy mlekiem.


Drugie śniadanie


Koktajl z bananem, pomarańczą i kiwi
548 kcal
Łączna waga porcji: 1300g.

B: 8.96 g T: 5.38 g W: 126.86 g (BŁ: 18.64 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

95   23

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

Wszystkie składniki zmiksować w blenderze.


Obiad


Kasza jaglana z fasolą i pomidorami
661 kcal
Łączna waga porcji: 580g.

B: 23.24 g T: 15.51 g W: 114.17 g (BŁ: 13.12 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

25   36

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną wodą, następnie wrzątkiem i znów zimną wodą. Posiekaną cebulę podsmażamy na patelni na rozgrzanym oleju, dodajemy pokrojoną w kostkę lub startą na grubej tarce marchewkę, dodajemy pomidory, fasolę i ulubione przyprawy. Dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem, pod koniec dodajemy koncentrat pomidorowy. Kaszę kładziemy na talerz i zalewamy zawartością patelni.



Podwieczorek


Mus z jabłek z cynamonem
222 kcal
Łączna waga porcji: 232g.

B: 3.43 g T: 9.75 g W: 33.15 g (BŁ: 6.02 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

53   26

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Jabłko kroimy, dolewamy odrobinę wody i dusimy pod przykryciem aż jabłka zmiękną. Pod koniec dodajemy cynamon, orzechy i rodzynki.


Kolacja


Faszerowane jajka z tuńczykiem
402 kcal
Łączna waga porcji: 324g.

B: 43.66 g T: 24.1 g W: 3.6 g (BŁ: 1 g)

Bez laktozy   Bezglutenowe  

50   28

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

Jajka gotujemy na twardo, kroimy na pół i wyjmujemy żółtko. Siekamy natkę, a następnie mieszamy z żółtkiem i tuńczykiem i powstałym nadzieniem wypełniamy jajka. Przyprawiamy do smaku.


Podsumowanie


Łącznie kalorii: 2378 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Bezglutenowe  

Wartości odżywcze:


Białko: 97.2 g
Tłuszcz: 63.36 g
Węglowodany: 381.19 g (w tym błonnik: 47.39 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Amarantus ekspandowany 6g     0,42 zł (6,99 zł)
Banan 360g     1,80 zł (4,99 zł)
Cebula 40g     0,09 zł (1,89 zł)
Cynamon 2g     0,25 zł (2,29 zł)
Fasola biała konserwowa 100g     1,00 zł (3,99 zł)
Jabłko 150g     0,65 zł (3,49 zł)
Jaja kurze całe 240g     1,68 zł (6,99 zł)
Kasza jaglana 100g     0,97 zł (3,39 zł)
Kiwi 150g     2,25 zł (7,49 zł)
Koncentrat pomidorowy 30% 30g     0,56 zł (1,49 zł)
Marchew 100g     0,31 zł (2,29 zł)
Mleko krowie 1,5% 250ml     0,87 zł (3,49 zł)
Nasiona chia 15g     0,42 zł (6,99 zł)
Natka pietruszki 24g     2,10 zł (2,19 zł)
Olej rzepakowy 10g     0,07 zł (6,99 zł)
Orzechy włoskie 15g     1,72 zł (11,49 zł)
Pomarańcze 400g     2,50 zł (7,49 zł)
Pomidory w puszce 200g     2,10 zł (4,19 zł)
Płatki jaglane 60g     0,84 zł (2,79 zł)
Rodzynki 37g     0,83 zł (4,49 zł)
Tuńczyk w wodzie 60g     2,47 zł (6,99 zł)
Woda 550ml 0,00 zł (0,00 zł)



×