Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełoż eniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.
1. Banany pokroić w plasterki i włożyć do zamrażarki na minimum 2 godziny.
2. Miksujemy je w blenderze razem z miodem i kakao, do uzyskania gładkiej konsystencji.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 240g |
![]() |
|
Bazylia świeża | 12g |
![]() |
|
Cebula | 30g |
![]() |
|
Chleb żytni | 70g |
![]() |
|
Cukier | 5g |
![]() |
|
Czerwona fasola (konserwowa) | 120g |
![]() |
|
Dżem morelowy niskosłodzony | 50g |
![]() |
|
Fasola szparagowa | 400g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 100g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 50g |
![]() |
|
Kakao w proszku | 10g |
![]() |
|
Kapusta kwaszona (kiszona) | 200g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 60g |
![]() |
|
Makaron penne (pełnoziarnisty) | 200g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 25g |
![]() |
|
Mąka pszenna typ 500 | 48g |
![]() |
|
Ocet balsamiczny | 2g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 25g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 65g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 130g |
![]() |
|
Pomidory | 800g |
![]() |
|
Szpinak | 50g |
![]() |