Szynkę pokroić w plasterki, pomidorki na połówki, suszone pomidory w paski i czosnek w plasterki. Na oliwie podsmażyć szynkę, dodać suszone pomidory, pomidorki i czosnek, smażyć przez ok. 3 minuty mieszając co jakiś czas. Zmniejszyć ogień, dodać jogurt, doprawić solą i pieprzem i gotować mieszając, aż sos zgęstnieje. Podawać z makaronem
1. Kurczaka czyścimy, kroimy w kostkę i gotujemy w bulionie z umytymi i pokrojonymi szparagami i groszkiem. 2. Gdy mięso będzie miękkie, dodajemy cebulę, majeranek i parmezan (zostawić trochę, do posypania gotowej zupy). 3. Doprawiamy solą i pieprzem i mieszamy. 4. Podajemy na talerzu, posypane resztą parmezanu.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 120g |
![]() |
|
Bulion warzywny | 250g |
![]() |
|
Cebula | 25g |
![]() |
|
Chleb żytni | 60g |
![]() |
|
Cytryna | 18g |
![]() |
|
Czosnek | 5g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 400g |
![]() |
|
Groszek zielony | 30g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 60g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 280g |
![]() |
|
Majeranek suszony | 1g |
![]() |
|
Makaron penne (pełnoziarnisty) | 80g |
![]() |
|
Makrela, wędzona | 70g |
![]() |
|
Mandarynki | 70g |
![]() |
|
Mąka jaglana | 30g |
![]() |
|
Ocet balsamiczny | 3g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 10g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 35g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 70g |
![]() |
|
Pomidory | 60g |
![]() |
|
Pomidory koktajlowe | 270g |
![]() |
|
Rukola | 100g |
![]() |
|
Ser parmezan | 16g |
![]() |
|
Suszone pomidory | 40g |
![]() |
|
Szparagi | 120g |
![]() |
|
Szpinak | 50g |
![]() |
|
Szynka wieprzowa, gotowana | 100g |
![]() |