Darmowa dieta 2500 kcal nr 13574



Śniadanie


Jajecznica z szynką (wersja bezglutenowa)
467 kcal
Łączna waga porcji: 315g.

B: 34.15 g T: 24.42 g W: 28.88 g (BŁ: 1.81 g)

Bez laktozy   Bezglutenowe  

35   16

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Cebulę siekamy i podsmażamy na rozgrzanym oleju, razem z pokrojoną drobno szynką. Do miseczki wbijamy jajka, dodajemy sól i pieprz i mieszamy widelcem. Zmniejszamy ogień i wlewamy zawartość miseczki. Smażymy na małym ogniu ciągle mieszając, aż jajko się zetnie. Podajemy z krążkami ryżowymi.


Drugie śniadanie


Koktajl jabłko, pomarańcza, marchew
291 kcal
Łączna waga porcji: 615g.

B: 3.75 g T: 1.95 g W: 71.99 g (BŁ: 12.3 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

83   23

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Zmiksuj wszystkie składniki (lub wrzuć do wyciskarki).

Przepis przesłany przez użytkownika



Obiad


Schab pieczony z warzywami i ryżem
648 kcal
Łączna waga porcji: 481g.

B: 39.53 g T: 26.6 g W: 67.69 g (BŁ: 10.31 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe  

35   9

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Schab nacieramy oliwą, solą i pieprzem i wkładamy do naczynia żaroodpornego. Na wierzch dodajemy pokrojone w kostkę warzywa. W międzyczasie gotujemy ryż (30 minut). Gotowy ryż wysypujemy na talerz. Na ryż wykładamy mięso i warzywa. Całość posypujemy natką pietruszki.


Podwieczorek


Makaron z pesto (bezglutenowy)
728 kcal
Łączna waga porcji: 400g.

B: 11.72 g T: 22.28 g W: 121.58 g (BŁ: 2.4 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

55   49

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

Pomidory kroimy na pół, makaron przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu, całość mieszamy.


Kolacja


Kanapki z pastą fasolową (wersja lżejsza)
409 kcal
Łączna waga porcji: 436g.

B: 15.44 g T: 8.02 g W: 77.93 g (BŁ: 17.31 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Wegetariańskie   Wegańskie  

20   43

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Miksujemy paprykę, fasolę, sok z cytryny i koperek. Powstałą pastą smarujemy pieczywo, a następnie nakładamy plasterki pomidora.


Podsumowanie


Łącznie kalorii: 2543 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Wartości odżywcze:


Białko: 104.59 g
Tłuszcz: 83.27 g
Węglowodany: 368.07 g (w tym błonnik: 44.13 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Cebula 50g     0,12 zł (1,89 zł)
Cebula czerwona 50g     0,23 zł (2,99 zł)
Chleb żytni 105g     0,99 zł (3,79 zł)
Cukinia 150g     1,50 zł (8,49 zł)
Cytryna 40g     0,56 zł (13,99 zł)
Czerwona fasola (konserwowa) 80g     0,96 zł (4,79 zł)
Jabłko 360g     1,57 zł (3,49 zł)
Jaja kurze całe 180g     1,26 zł (6,99 zł)
Koper ogrodowy 16g     1,91 zł (2,99 zł)
Krążki ryżowe 30g     0,73 zł (2,69 zł)
Makaron kukurydziany 140g     1,29 zł (4,59 zł)
Marchew 60g     0,18 zł (2,29 zł)
Natka pietruszki 6g     0,53 zł (2,19 zł)
Olej rzepakowy 5g     0,03 zł (6,99 zł)
Oliwa z oliwek 15g     0,66 zł (10,99 zł)
Papryka czerwona 70g     1,28 zł (10,99 zł)
Pesto z bazylią 60g     6,66 zł (9,99 zł)
Pomarańcze 240g     1,50 zł (7,49 zł)
Pomidory 120g     0,64 zł (3,99 zł)
Pomidory koktajlowe 200g     2,79 zł (3,49 zł)
Ryż brązowy 70g     0,52 zł (2,99 zł)
Schab bez kości 150g     2,76 zł (11,59 zł)
Szynka z indyka 50g     2,35 zł (7,99 zł)



×