Umyte udko wkładamy do garnka, zalewamy zimną woda tak, aby było przykryte i gotujemy na wolnym ogniu. Następnie myjemy i oczyszczamy marchewkę, cebulę i selera. W cebulę wbijamy goździki, po czym wrzucamy warzywa do garnka i całość gotujemy na małym ogniu przez około 20 min. Udko wyjmujemy z rosołu, usuwamy kości i kroimy mięso w paski. Czosnek myjemy, kroimy na drobne kawałeczki i dusimy na maśle. Czosnek zalewamy rosołem i gotujemy około 5 min. Warzywa wyjmujemy z rosołu, kroimy w kostkę i dodajemy do rosołu razem z pokrojonym mięsem. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
1. Banany i mleko miksujemy w blenderze lub rozgniatamy widelcem, a następnie dokładnie mieszamy z pozostałymi składnikami, aż do uzyskania gładkiej konsystencji.
2. Małą foremkę (20x20 lub okrągłą do tarty) wykładamy papierem do pieczenia, a następnie wypełniamy powstałą masą.
3. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni, przez około 40 minut.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 600g |
![]() |
|
Cebula | 200g |
![]() |
|
Chleb żytni | 140g |
![]() |
|
Cynamon | 20g |
![]() |
|
Czosnek | 20g |
![]() |
|
Goździki | 4g |
![]() |
|
Hummus z chilli | 80g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 50g |
![]() |
|
Kakao w proszku | 20g |
![]() |
|
Kiwi | 150g |
![]() |
|
Marchew | 390g |
![]() |
|
Masło | 20g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 100g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 50ml |
![]() |
|
Mąka ryżowa | 200g |
![]() |
|
Nasiona chia | 10g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 60g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 550g |
![]() |
|
Pesto z bazylią | 20g |
![]() |
|
Pomarańcze | 400g |
![]() |
|
Proszek do pieczenia | 3g |
![]() |
|
Sałata masłowa | 30g |
![]() |
|
Seler, korzeń | 300g |
![]() |
|
Sól biała | 2g |
![]() |
|
Udko z kurczaka | 240g |
![]() |
|
Woda | 500ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |