Pokrój pomidory na pół, wymieszaj z sokiem z cytryny, oliwą i solą w misce. Dodaj bazylię i zostaw na parę minut, by pomidory przeszły przyprawami. Nagrzej patelnie, odcedź fasolkę i wsyp z koperkiem na patelnię, dopraw pieprzem. Smaż przez 5 minut, powinna popękać. dodaj pomidory na patelnię, dodaj szklankę wody, dodaj resztę przypraw i daj wrzeć przez minutę. Dodaj jajko na stronie patelni i przykryj na około 3 minuty, Opiecz chleb w tosterze, potem posmaruj je ricottą. podane na talerzu posyp pozostałymi listkami bazylii. Najlepiej doprawić ostrym sosem chilli
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Bazylia (suszona) | 8g |
![]() |
|
Bazylia świeża | 40g |
![]() |
|
Brokuły | 250g |
![]() |
|
Cebula | 100g |
![]() |
|
Cebula czerwona | 25g |
![]() |
|
Chleb tostowy pełnoziarnisty | 138g |
![]() |
|
Chleb żytni | 70g |
![]() |
|
Cytryna | 30g |
![]() |
|
Fasola biała konserwowa | 200g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 150g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 80g |
![]() |
|
Koperek suszony | 1g |
![]() |
|
Makaron kukurydziany | 100g |
![]() |
|
Masło | 15g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 20g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 10g |
![]() |
|
Oliwki zielone marynowane, konserwowe | 30g |
![]() |
|
Pestki dyni | 20g |
![]() |
|
Pomidory | 180g |
![]() |
|
Pomidory koktajlowe | 125g |
![]() |
|
Rukola | 50g |
![]() |
|
Schab pieczony | 45g |
![]() |
|
Ser ricotta | 40g |
![]() |
|
Ser żółty królewski light | 45g |
![]() |
|
Tuńczyk w wodzie | 120g |
![]() |