Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Borówki myjemy. Całość wsypujemy do miski i zalewamy mlekiem.
Kanapki smarujemy masłem. Nakładamy sałatę, szynkę i pomidory. Posypujemy pieprzem.
Warzywa kroimy w paski, dodajemy jarmuż i smażymy na oleju. Dodajemy jajko, posypujemy oregano, pieprzem i solą do smaku, mieszamy i podsmażamy z obydwu stron - gotowe. Całość spożywamy zagryzając chlebem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Borówka amerykańska | 100g |
![]() |
|
Chleb żytni | 315g |
![]() |
|
Cukinia | 150g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 200g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 162g |
![]() |
|
Jarmuż | 50g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 50g |
![]() |
|
Koper ogrodowy | 15g |
![]() |
|
Mak niebieski | 10g |
![]() |
|
Masło | 10g |
![]() |
|
Migdały | 10g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 125ml |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 250ml |
![]() |
|
Mąka pszenna typ 500 | 20g |
![]() |
|
Ogórek | 100g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 5g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 140g |
![]() |
|
Pesto z bazylią | 20g |
![]() |
|
Pomidory | 170g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 60g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 100g |
![]() |
|
Sałata | 15g |
![]() |
|
Sałata masłowa | 30g |
![]() |
|
Szynka z indyka | 40g |
![]() |
|
Wiórki kokosowe | 6g |
![]() |
|
Woda | 100ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |