Pokrój pomidory na pół, wymieszaj z sokiem z cytryny, oliwą i solą w misce. Dodaj bazylię i zostaw na parę minut, by pomidory przeszły przyprawami. Nagrzej patelnie, odcedź fasolkę i wsyp z koperkiem na patelnię, dopraw pieprzem. Smaż przez 5 minut, powinna popękać. dodaj pomidory na patelnię, dodaj szklankę wody, dodaj resztę przypraw i daj wrzeć przez minutę. Dodaj jajko na stronie patelni i przykryj na około 3 minuty, Opiecz chleb w tosterze, potem posmaruj je ricottą. podane na talerzu posyp pozostałymi listkami bazylii. Najlepiej doprawić ostrym sosem chilli
1. Dodaj wszystkie składniki do robota kuchennego i miksuj aż do uzyskania zwartej masy., 2. Z masy formuj kulki wielkości pralinek, obtocz w wiórkach kokosowych. 3. Kulki schowaj do lodówki na co najmniej 30 min aby stwardniały. Smacznego :)
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Aromat waniliowy | 15g |
![]() |
|
Banan | 240g |
![]() |
|
Bazylia świeża | 40g |
![]() |
|
Chleb żytni | 35g |
![]() |
|
Cytryna | 30g |
![]() |
|
Daktyle suszone | 200g |
![]() |
|
Dynia | 250g |
![]() |
|
Fasola biała konserwowa | 200g |
![]() |
|
Gałka muszkatołowa | 1g |
![]() |
|
Imbir (proszek) | 1g |
![]() |
|
Jabłko | 300g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 180g |
![]() |
|
Kakao w proszku | 50g |
![]() |
|
Koperek suszony | 1g |
![]() |
|
Krążki ryżowe | 40g |
![]() |
|
Makaron ryżowy | 50g |
![]() |
|
Masło | 10g |
![]() |
|
Migdały | 100g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 48g |
![]() |
|
Mąka pszenna pełnoziarnista | 50g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 20g |
![]() |
|
Orzechy włoskie | 100g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 1g |
![]() |
|
Pomidory koktajlowe | 125g |
![]() |
|
Por | 70g |
![]() |
|
Ser ricotta | 40g |
![]() |
|
Sezam | 10g |
![]() |
|
Sól biała | 1g |
![]() |
|
Wiórki kokosowe | 20g |
![]() |
|
Woda | 140ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |