Pokrojone w paski suszone pomidory i łososia smażymy na patelni na oleju razem ze szpinakiem. Obok przygotowujemy makaron ryżowy według przepisu na opakowaniu. Na talerzu wykładamy makaron, następnie łososia z warzywami. Całość posypujemy natką pietruszki.
Słodzik rozpuścić we wrzątku. Na wrzątek wsypać budyń w proszku wymieszany z kaszą manną cały czas mieszając, żeby nie zrobiły się grudki. Gdy masa jest jednolita i gęsta dodajemy twaróg i wszystko dobrze mieszamy. Gotową mieszankę posypujemy owocami, czekoladą i orzechami.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Borówka amerykańska | 50g |
![]() |
|
Budyń waniliowy bez cukru | 20g |
![]() |
|
Chleb żytni | 140g |
![]() |
|
Czekolada gorzka | 10g |
![]() |
|
Jabłko | 150g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 240g |
![]() |
|
Kasza manna | 20g |
![]() |
|
Ksylitol | 14g |
![]() |
|
Makaron ryżowy | 100g |
![]() |
|
Masło | 20g |
![]() |
|
Masło orzechowe | 15g |
![]() |
|
Natka pietruszki | 12g |
![]() |
|
Ogórek kwaszony (kiszony) | 120g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 20g |
![]() |
|
Orzechy włoskie | 20g |
![]() |
|
Płatki jaglane | 40g |
![]() |
|
Ser twarogowy chudy | 150g |
![]() |
|
Ser żółty królewski light | 60g |
![]() |
|
Suszone pomidory | 28g |
![]() |
|
Szpinak | 200g |
![]() |
|
Łosoś, świeży | 100g |
![]() |