Pokrój pomidory na pół, wymieszaj z sokiem z cytryny, oliwą i solą w misce. Dodaj bazylię i zostaw na parę minut, by pomidory przeszły przyprawami. Nagrzej patelnie, odcedź fasolkę i wsyp z koperkiem na patelnię, dopraw pieprzem. Smaż przez 5 minut, powinna popękać. dodaj pomidory na patelnię, dodaj szklankę wody, dodaj resztę przypraw i daj wrzeć przez minutę. Dodaj jajko na stronie patelni i przykryj na około 3 minuty, Opiecz chleb w tosterze, potem posmaruj je ricottą. podane na talerzu posyp pozostałymi listkami bazylii. Najlepiej doprawić ostrym sosem chilli
propozycja przepisu przysłana przez: MyszkaKochaRahima
| Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
|---|---|---|---|
| Bazylia świeża | 40g |
3,20 zł
(7,99 zł) |
|
| Brokuły | 300g |
4,49 zł
(7,49 zł) |
|
| Cebula | 90g |
0,21 zł
(1,89 zł) |
|
| Chleb tostowy pełnoziarnisty | 138g |
0,96 zł
(3,49 zł) |
|
| Chleb żytni | 35g |
0,33 zł
(3,79 zł) |
|
| Curry | 8g |
0,54 zł
(1,69 zł) |
|
| Cytryna | 70g |
0,98 zł
(13,99 zł) |
|
| Czosnek | 5g |
0,22 zł
(2,19 zł) |
|
| Dorsz, świeży, filety bez skóry | 100g |
7,66 zł
(22,99 zł) |
|
| Fasola biała konserwowa | 200g |
2,00 zł
(3,99 zł) |
|
| Filet z piersi kurczaka | 170g |
2,95 zł
(8,69 zł) |
|
| Jaja kurze całe | 80g |
0,56 zł
(6,99 zł) |
|
| Jogurt naturalny 2% | 200g |
1,54 zł
(2,78 zł) |
|
| Kasza jaglana | 80g |
0,77 zł
(3,39 zł) |
|
| Koncentrat pomidorowy 30% | 20g |
0,37 zł
(1,49 zł) |
|
| Koperek suszony | 1g |
0,16 zł
(3,09 zł) |
|
| Kurkuma | 1g |
0,08 zł
(1,69 zł) |
|
| Majonez lekki (light) | 15g |
0,30 zł
(8,49 zł) |
|
| Masło | 15g |
0,37 zł
(4,99 zł) |
|
| Olej rzepakowy | 10g |
0,07 zł
(6,99 zł) |
|
| Pomidory | 60g |
0,32 zł
(3,99 zł) |
|
| Pomidory koktajlowe | 125g |
1,75 zł
(3,49 zł) |
|
| Ryż brązowy | 80g |
0,60 zł
(2,99 zł) |
|
| Schab pieczony | 45g |
2,01 zł
(6,69 zł) |
|
| Ser ricotta | 40g |
1,17 zł
(7,29 zł) |
|
| Ser żółty królewski light | 45g |
1,53 zł
(4,59 zł) |
|
| Sezam | 10g |
0,26 zł
(7,79 zł) |