Jajka gotujemy na twardo. Gdy będą gotowe obieramy ze skorupki i kroimy na połowy. Z każdej wydrążamy żółtka, które wkładamy do miski aby czekały na resztę przyjaciół. Kroimy pieczarki na mniejsze kawałki i cebulę w kostkę. Następnie podsmażamy je na maśle. Żółtka gnieciemy widelcem i dodajemy wystudzone pieczarki wraz z cebulą. Aby wszystko scalić w całość dodajemy majonez i mieszamy. Po uzyskaniu jednolitej konsystencji wracamy do naszych białek jaj. W wcześniej wydrążone dziury nakładamy naszą masę, którą przyrządziliśmy przed chwilą. Aby uzyskać pełnię smaku należy dać się oswoić produktom w lodówce przez kilka minut. Smacznego! :)
Przepis przesłany przez: MyszkaKochaRahima
| Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
|---|---|---|---|
| Banan | 120g |
0,60 zł
(4,99 zł) |
|
| Bazylia (suszona) | 8g |
1,83 zł
(2,29 zł) |
|
| Brokuły | 250g |
3,75 zł
(7,49 zł) |
|
| Cebula | 250g |
0,59 zł
(1,89 zł) |
|
| Chleb tostowy pełnoziarnisty | 92g |
0,64 zł
(3,49 zł) |
|
| Chleb żytni | 105g |
0,99 zł
(3,79 zł) |
|
| Filet z piersi kurczaka | 150g |
2,61 zł
(8,69 zł) |
|
| Jaja kurze całe | 325g |
2,27 zł
(6,99 zł) |
|
| Jogurt naturalny 2% | 480g |
3,71 zł
(4,17 zł) |
|
| Kiwi | 150g |
2,25 zł
(7,49 zł) |
|
| Majonez lekki (light) | 80g |
1,62 zł
(8,49 zł) |
|
| Makaron penne (pełnoziarnisty) | 100g |
1,12 zł
(4,49 zł) |
|
| Masło | 30g |
0,75 zł
(4,99 zł) |
|
| Miód pszczeli | 25g |
0,94 zł
(14,99 zł) |
|
| Ogórek kiszony | 90g |
0,80 zł
(7,99 zł) |
|
| Olej rzepakowy | 20g |
0,14 zł
(6,99 zł) |
|
| Papryka czerwona | 60g |
1,10 zł
(10,99 zł) |
|
| Pieczarka świeża | 100g |
1,00 zł
(4,99 zł) |
|
| Polędwica sopocka | 24g |
0,68 zł
(16,99 zł) |
|
| Rukola | 30g |
1,80 zł
(5,99 zł) |
|
| Schab pieczony | 60g |
2,68 zł
(6,69 zł) |
|
| Ser żółty królewski light | 30g |
1,02 zł
(4,59 zł) |