1. Banany i mleko miksujemy w blenderze lub rozgniatamy widelcem, a następnie dokładnie mieszamy z pozostałymi składnikami, aż do uzyskania gładkiej konsystencji.
2. Małą foremkę (20x20 lub okrągłą do tarty) wykładamy papierem do pieczenia, a następnie wypełniamy powstałą masą.
3. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni, przez około 40 minut.
Makrelę oczyszczoną z ości wraz z cebulą, papryką i pietruszką miksujemy. Powstałą pastą smarujemy chleb, a następnie nakładamy sałatę i ogórka.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 360g |
![]() |
|
Brokuły | 500g |
![]() |
|
Cebula | 60g |
![]() |
|
Chleb żytni | 140g |
![]() |
|
Cynamon | 20g |
![]() |
|
Czosnek | 5g |
![]() |
|
Jabłko | 150g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 274g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 340g |
![]() |
|
Kakao w proszku | 20g |
![]() |
|
Kukurydza konserwowa | 220g |
![]() |
|
Makaron kukurydziany | 140g |
![]() |
|
Makrela, wędzona | 80g |
![]() |
|
Masło orzechowe | 15g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 100g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 50ml |
![]() |
|
Mąka ryżowa | 200g |
![]() |
|
Natka pietruszki | 24g |
![]() |
|
Ogórek kwaszony (kiszony) | 120g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 60g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 140g |
![]() |
|
Pesto z bazylią | 60g |
![]() |
|
Pomidory koktajlowe | 200g |
![]() |
|
Proszek do pieczenia | 3g |
![]() |
|
Płatki jaglane | 40g |
![]() |
|
Sałata | 20g |
![]() |
|
Sól biała | 2g |
![]() |