1. Banany i mleko miksujemy w blenderze lub rozgniatamy widelcem, a następnie dokładnie mieszamy z pozostałymi składnikami, aż do uzyskania gładkiej konsystencji.
2. Małą foremkę (20x20 lub okrągłą do tarty) wykładamy papierem do pieczenia, a następnie wypełniamy powstałą masą.
3. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni, przez około 40 minut.
Makrelę oczyszczoną z ości wraz z cebulą, papryką i pietruszką miksujemy. Powstałą pastą smarujemy chleb, a następnie nakładamy sałatę i ogórka.
| Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
|---|---|---|---|
| Banan | 360g |
1,80 zł
(4,99 zł) |
|
| Brokuły | 500g |
7,49 zł
(7,49 zł) |
|
| Cebula | 60g |
0,14 zł
(1,89 zł) |
|
| Chleb żytni | 140g |
1,33 zł
(3,79 zł) |
|
| Cynamon | 20g |
2,54 zł
(4,58 zł) |
|
| Czosnek | 5g |
0,22 zł
(2,19 zł) |
|
| Jabłko | 150g |
0,65 zł
(3,49 zł) |
|
| Jaja kurze całe | 274g |
1,92 zł
(6,99 zł) |
|
| Jogurt naturalny 2% | 340g |
2,63 zł
(2,78 zł) |
|
| Kakao w proszku | 20g |
0,93 zł
(6,99 zł) |
|
| Kukurydza konserwowa | 220g |
1,81 zł
(2,79 zł) |
|
| Makaron kukurydziany | 140g |
1,29 zł
(4,59 zł) |
|
| Makrela, wędzona | 80g |
1,92 zł
(5,99 zł) |
|
| Masło orzechowe | 15g |
0,53 zł
(11,99 zł) |
|
| Miód pszczeli | 100g |
3,75 zł
(14,99 zł) |
|
| Mleko krowie 1,5% | 50ml |
0,17 zł
(3,49 zł) |
|
| Mąka ryżowa | 200g |
1,40 zł
(6,99 zł) |
|
| Natka pietruszki | 24g |
2,10 zł
(2,19 zł) |
|
| Ogórek kwaszony (kiszony) | 120g |
1,50 zł
(4,99 zł) |
|
| Olej rzepakowy | 60g |
0,42 zł
(6,99 zł) |
|
| Papryka czerwona | 140g |
2,56 zł
(10,99 zł) |
|
| Pesto z bazylią | 60g |
6,66 zł
(9,99 zł) |
|
| Pomidory koktajlowe | 200g |
2,79 zł
(3,49 zł) |
|
| Proszek do pieczenia | 3g |
0,08 zł
(0,75 zł) |
|
| Płatki jaglane | 40g |
0,56 zł
(2,79 zł) |
|
| Sałata | 20g |
0,71 zł
(4,99 zł) |
|
| Sól biała | 2g |
0,01 zł
(1,99 zł) |