Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełożeniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.
Warzywa kroimy w paski, dodajemy jarmuż i smażymy na oleju. Dodajemy jajko, posypujemy oregano, pieprzem i solą do smaku, mieszamy i podsmażamy z obydwu stron - gotowe. Całość spożywamy zagryzając chlebem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Chleb żytni | 315g |
![]() |
|
Cukier | 10g |
![]() |
|
Cukinia | 150g |
![]() |
|
Czekolada gorzka | 30g |
![]() |
|
Dżem morelowy niskosłodzony | 100g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 312g |
![]() |
|
Jarmuż | 50g |
![]() |
|
Kasza manna | 40g |
![]() |
|
Mleko migdałowe | 200g |
![]() |
|
Mąka kukurydziana | 72g |
![]() |
|
Ogórek | 30g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 25g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 140g |
![]() |
|
Pesto z bazylią | 20g |
![]() |
|
Sałata | 15g |
![]() |
|
Sałata masłowa | 30g |
![]() |
|
Wiórki kokosowe | 20g |
![]() |
|
Woda | 100ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |