Składniki pasty miksujemy w blenderze. Powstałą pastą smarujemy kromki.
Do miski dodać oliwę, ocet oraz płatki chilli. Następnie włożyć piersi z kurczaka i wetrzeć marynatę. Smażyć na średnim ogniu. Postawić wodę w dużym garnku, przygotować warzywa i ugotować w wodzie przez około 3 minuty. wyciągnij warzywa, odmierz około 1/2 szklanki wody z garnka do blendera, dodaj miętę, ocet (2 łyżki), oliwę i sól morską, zmiksuj na jednolitą masę.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Awokado | 70g |
![]() |
|
Borówka amerykańska | 100g |
![]() |
|
Bób | 50g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Chleb żytni | 175g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 320g |
![]() |
|
Groszek zielony | 50g |
![]() |
|
Koper ogrodowy | 8g |
![]() |
|
Mak niebieski | 10g |
![]() |
|
Migdały | 10g |
![]() |
|
Mięta suszona | 30g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 250ml |
![]() |
|
Ocet winny | 10g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 10g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 10g |
![]() |
|
Pomidory | 120g |
![]() |
|
Por | 200g |
![]() |
|
Płatki jaglane | 60g |
![]() |
|
Sardynka w oleju | 60g |
![]() |
|
Ser typu "Feta" | 10g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 6g |
![]() |
|
Szczypiorek | 5g |
![]() |
|
Szparagi | 150g |
![]() |
|
Wiórki kokosowe | 6g |
![]() |
|
Śmietana 18% | 250g |
![]() |