1. Banany i mleko miksujemy w blenderze lub rozgniatamy widelcem, a następnie dokładnie mieszamy z pozostałymi składnikami, aż do uzyskania gładkiej konsystencji.
2. Małą foremkę (20x20 lub okrągłą do tarty) wykładamy papierem do pieczenia, a następnie wypełniamy powstałą masą.
3. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni, przez około 40 minut.
Kalafiora gotujemy na parze lub tradycyjnie, rozdrabniamy i mieszamy ze zmielonym mięsem, ulubionymi przyprawami i koperkiem. Formujemy kotlety i smażymy na oleju. Kaszę gotujemy według przepisu na opakowaniu. Sałatę rwiemy, mieszamy z jogurtem i doprawiamy.
Kanapki smarujemy masłem. Nakładamy sałatę, szynkę i pomidory. Posypujemy pieprzem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 360g |
![]() |
|
Brokuły | 50g |
![]() |
|
Chleb żytni | 105g |
![]() |
|
Cynamon | 20g |
![]() |
|
Czekolada gorzka | 10g |
![]() |
|
Groszek zielony | 50g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 50g |
![]() |
|
Jogurt naturalny (grecki) | 100g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 80g |
![]() |
|
Kakao w proszku | 20g |
![]() |
|
Kalafior | 250g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 80g |
![]() |
|
Koper ogrodowy | 16g |
![]() |
|
Kukurydza konserwowa | 50g |
![]() |
|
Marchew | 50g |
![]() |
|
Masło | 10g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 150g |
![]() |
|
Mleko kokosowe (bez cukru) | 100ml |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 90ml |
![]() |
|
Mąka ryżowa | 200g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 65g |
![]() |
|
Pomidory | 170g |
![]() |
|
Proszek do pieczenia | 3g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 80g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 50g |
![]() |
|
Sałata | 15g |
![]() |
|
Sałata masłowa | 100g |
![]() |
|
Szynka z indyka | 40g |
![]() |
|
Sól biała | 2g |
![]() |
|
Wieprzowina, łopatka | 100g |
![]() |
|
Wiórki kokosowe | 10g |
![]() |