Darmowa dieta 2500 kcal nr 98109



Śniadanie


Jajecznica z szynką
512 kcal
Łączna waga porcji: 355g.

B: 35.88 g T: 24.65 g W: 40.42 g (BŁ: 6.73 g)

Bez laktozy  

215   6

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Cebulę siekamy i podsmażamy na rozgrzanym oleju, razem z pokrojoną drobno szynką. Do miseczki wbijamy jajka, dodajemy sól i pieprz i mieszamy widelcem. Zmniejszamy ogień i wlewamy zawartość miseczki. Smażymy na małym ogniu ciągle mieszając, aż jajko się zetnie. Podajemy z chlebem.


Drugie śniadanie


Sałatka z awokado, szpinakiem i pomarańczą
567 kcal
Łączna waga porcji: 480g.

B: 12.39 g T: 22.58 g W: 85.54 g (BŁ: 13.24 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Wegetariańskie   Wegańskie  

21   38

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Kroimy składniki, polewamy oliwą, posypujemy ulubionymi przyprawami i mieszamy ze szpinakiem. Podajemy z chlebem.



Obiad


Kurczak w sosie cytrynowym z ryżem
859 kcal
Łączna waga porcji: 598g.

B: 54.19 g T: 35.43 g W: 87.67 g (BŁ: 12.46 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe  

69   16

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Kurczaka kroimy w kostkę i marynujemy w sosie złożonym z soku cytrynowego (2 łyżki), oliwy z oliwek (2 łyżki), odrobiną suszonej papryki chilli (na czubku łyżeczki) i soli. Smażymy na rozgrzanej patelni (bez dodatkowego tłuszczu). W międzyczasie przygotowujemy sałatkę: rukolę myjemy, dodajemy pomidorki koktajlowe (możemy je przekroić na pół) i posiekaną czerwoną cebulę. Polewamy dressingiem (1 łyżka oliwy, 1 łyżeczka soku z cytryny, pieprz, sól). Na sałatkę wykładamy zawartość patelni. Podajemy z ugotowanym według przepisu na opakowaniu ryżem.


Kolacja


Pieczony indyk
609 kcal
Łączna waga porcji: 488g.

B: 77.25 g T: 22.86 g W: 24.04 g (BŁ: 0.94 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe  

41   13

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Sok z cytryny, łyżeczkę soli i łyżeczkę pieprzu i resztę składników połączyć w marynatę. Indyka umyć, następnie włożyć do marynaty na co najmniej 2 godziny. Włożyć do formy żaroodpornej wraz z marynatą i piec w zakrytym folią aluminiową naczyniu w 200 stopniach przez godzinę, a potem zmniejszyć temperaturę do 180 stopni i piec przez pół godziny bez przykrycia.


Uwaga! Liczba porcji powstałych z przepisu: 2. Pozostałe porcje możesz użyć w kolejnych dniach, dzięki czemu nie musisz gotować codziennie :).


Podsumowanie


Łącznie kalorii: 2547 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Bez laktozy  

Wartości odżywcze:


Białko: 179.71 g
Tłuszcz: 105.52 g
Węglowodany: 237.67 g (w tym błonnik: 33.37 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Awokado 70g     2,18 zł (13,99 zł)
Cebula 50g     0,12 zł (1,89 zł)
Chleb żytni 140g     1,33 zł (3,79 zł)
Cytryna 98g     1,37 zł (13,99 zł)
Filet z piersi kurczaka 200g     3,48 zł (8,69 zł)
Jaja kurze całe 180g     1,26 zł (6,99 zł)
Miód pszczeli 50g     1,87 zł (14,99 zł)
Ogórek 40g     0,27 zł (3,99 zł)
Olej rzepakowy 5g     0,03 zł (6,99 zł)
Oliwa z oliwek 80g     3,52 zł (10,99 zł)
Pieprz czarny 1g     0,09 zł (1,79 zł)
Pierś z indyka 800g     19,32 zł (28,98 zł)
Pomarańcze 200g     1,25 zł (7,49 zł)
Pomidory koktajlowe 150g     2,09 zł (3,49 zł)
Rukola 100g     5,99 zł (5,99 zł)
Ryż brązowy 100g     0,75 zł (2,99 zł)
Suszone pomidory 40g     1,00 zł (6,99 zł)
Szpinak 50g     1,00 zł (3,99 zł)
Szynka z indyka 50g     2,35 zł (7,99 zł)
Sól biała 5g     0,03 zł (1,99 zł)



×