1. Wszystkie składniki dodaj do blendera/robota kuchennego. Zmiksuj wszystko pulsacyjnie, a następnie na wysokich obrotach aż składniki się połączą w klejącą masę.
2. Z masy weź ok. 1-2 łyżki i uformuj z nich kulki. Jeżeli masa jest zbyt wodnista lub nie formuje się dobrze, dodaj więcej wiórek kokosowych.
3. Kulki układaj na blaszce, a następnie pozostaw na 30 min do lodówki aby stwardniały.
Przepis podesłany przez naszego użytkownika.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Cebula | 50g |
![]() |
|
Cebula czerwona | 25g |
![]() |
|
Chleb żytni | 70g |
![]() |
|
Cytryna | 10g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 200g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 180g |
![]() |
|
Jogurt naturalny (grecki) | 120g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 55g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 15g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 10g |
![]() |
|
Oliwki zielone marynowane, konserwowe | 30g |
![]() |
|
Pestki dyni | 20g |
![]() |
|
Pomidory | 290g |
![]() |
|
Por | 200g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 40g |
![]() |
|
Rukola | 50g |
![]() |
|
Ser twarogowy półtłusty | 120g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 10g |
![]() |
|
Tuńczyk w wodzie | 120g |
![]() |
|
Wiórki kokosowe | 200g |
![]() |
|
Woda z kokosa | 30g |
![]() |
|
Śmietana 18% | 250g |
![]() |