Zmiksuj wszystko w blenderze
1. Dodaj wszystkie składniki do robota kuchennego i miksuj aż do uzyskania zwartej masy., 2. Z masy formuj kulki wielkości pralinek, obtocz w wiórkach kokosowych. 3. Kulki schowaj do lodówki na co najmniej 30 min aby stwardniały. Smacznego :)
Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną wodą, następnie wrzątkiem i znów zimną wodą. Posiekaną cebulę podsmażamy na patelni na rozgrzanym oleju, dodajemy pokrojoną w kostkę lub startą na grubej tarce marchewkę, dodajemy pomidory, fasolę i ulubione przyprawy. Dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem, pod koniec dodajemy koncentrat pomidorowy. Kaszę kładziemy na talerz i zalewamy zawartością patelni.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Aromat waniliowy | 15g |
![]() |
|
Banan | 150g |
![]() |
|
Cebula | 200g |
![]() |
|
Cukinia | 125g |
![]() |
|
Daktyle suszone | 200g |
![]() |
|
Fasola biała konserwowa | 100g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 200g |
![]() |
|
Groszek zielony konserwowy bez zalewy | 120g |
![]() |
|
Kakao w proszku | 50g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 100g |
![]() |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 55g |
![]() |
|
Liść laurowy | 1g |
![]() |
|
Mango | 120g |
![]() |
|
Marchew | 100g |
![]() |
|
Mielona papryka chilli | 1g |
![]() |
|
Migdały | 100g |
![]() |
|
Mleko kokosowe (bez cukru) | 240ml |
![]() |
|
Olej kokosowy | 25g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 40g |
![]() |
|
Orzechy włoskie | 100g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 120g |
![]() |
|
Pieczarka świeża | 260g |
![]() |
|
Pomarańcze | 250g |
![]() |
|
Pomidory | 300g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 200g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 120g |
![]() |
|
Wiórki kokosowe | 20g |
![]() |
|
Woda | 15ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |