Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Zalewamy mlekiem i mieszamy z posiekanymi migdałami, pokrojonym na drobne kawałki bananem i karobem.
Pokrojone w paski suszone pomidory i łososia smażymy na patelni na oleju razem ze szpinakiem. Obok przygotowujemy makaron ryżowy według przepisu na opakowaniu. Na talerzu wykładamy makaron, następnie łososia z warzywami. Całość posypujemy natką pietruszki.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 120g |
![]() |
|
Bazylia (suszona) | 4g |
![]() |
|
Cebula czerwona | 50g |
![]() |
|
Chleb żytni | 210g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 150g |
![]() |
|
Jogurt naturalny (grecki) | 80g |
![]() |
|
Karob | 6g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Makaron ryżowy | 50g |
![]() |
|
Migdały | 15g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 250ml |
![]() |
|
Natka pietruszki | 6g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 20g |
![]() |
|
Oliwki zielone marynowane, konserwowe | 50g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 370g |
![]() |
|
Pesto z bazylią | 30g |
![]() |
|
Pomidory | 510g |
![]() |
|
Płatki kukurydziane bezglutenowe | 30g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 50g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 70g |
![]() |
|
Sałata lodowa | 200g |
![]() |
|
Sałata masłowa | 40g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 6g |
![]() |
|
Suszone pomidory | 14g |
![]() |
|
Szpinak | 100g |
![]() |
|
Tuńczyk w oleju | 170g |
![]() |
|
Łosoś, świeży | 50g |
![]() |