1. Wymieszaj suche składniki w misce, później dodaj mokre składniki i odstaw na 5 min.
2. Roztop łyżkę oleju kokosowego na patelni na średnik płomieniu. Naleśniki smaż przez ok. 5 min aż spód będzie złocisty, następnie obróć i smaż jeszcze ok. 3 min.
Makrelę oczyszczoną z ości wraz z cebulą, papryką i pietruszką miksujemy. Powstałą pastą smarujemy chleb, a następnie nakładamy sałatę i ogórka.
| Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
|---|---|---|---|
| Amarantus ekspandowany | 3g |
0,21 zł
(6,99 zł) |
|
| Banan | 120g |
0,60 zł
(4,99 zł) |
|
| Cebula | 60g |
0,14 zł
(1,89 zł) |
|
| Chleb żytni | 245g |
2,32 zł
(3,79 zł) |
|
| Cukier trzcinowy nierafinowany | 30g |
0,33 zł
(5,49 zł) |
|
| Kasza jaglana | 75g |
0,73 zł
(3,39 zł) |
|
| Makrela, wędzona | 80g |
1,92 zł
(5,99 zł) |
|
| Masło | 15g |
0,37 zł
(4,99 zł) |
|
| Miód pszczeli | 10g |
0,37 zł
(14,99 zł) |
|
| Mleko krowie 1,5% | 250ml |
0,87 zł
(3,49 zł) |
|
| Mleko migdałowe | 300g |
3,15 zł
(10,49 zł) |
|
| Mleko ryżowe | 300ml |
2,85 zł
(9,49 zł) |
|
| Mąka pszenna pełnoziarnista | 240g |
1,20 zł
(4,99 zł) |
|
| Nasiona chia | 5g |
0,14 zł
(6,99 zł) |
|
| Natka pietruszki | 24g |
2,10 zł
(2,19 zł) |
|
| Ogórek kwaszony (kiszony) | 210g |
2,62 zł
(4,99 zł) |
|
| Olej kokosowy | 10g |
0,50 zł
(11,99 zł) |
|
| Olej rzepakowy | 30g |
0,21 zł
(6,99 zł) |
|
| Papryka czerwona | 140g |
2,56 zł
(10,99 zł) |
|
| Proszek do pieczenia | 15g |
0,38 zł
(0,75 zł) |
|
| Płatki jaglane | 40g |
0,56 zł
(2,79 zł) |
|
| Rodzynki | 10g |
0,22 zł
(4,49 zł) |
|
| Sałata | 20g |
0,71 zł
(4,99 zł) |
|
| Ser żółty królewski light | 45g |
1,53 zł
(4,59 zł) |
|
| Sól biała | 1g |
0,01 zł
(1,99 zł) |