Chleb smarujemy masłem, kładziemy twaróg, na niego pokrojone rzodkiewki. Doprawiamy do smaku. Jemy z gruszką
Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną wodą, następnie wrzątkiem i znów zimną wodą. Posiekaną cebulę podsmażamy na patelni na rozgrzanym oleju, dodajemy pokrojoną w kostkę lub startą na grubej tarce marchewkę, dodajemy pomidory, fasolę i ulubione przyprawy. Dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem, pod koniec dodajemy koncentrat pomidorowy. Kaszę kładziemy na talerz i zalewamy zawartością patelni.
Zmiksuj wszystkie składniki (lub wrzuć do wyciskarki).
Przepis przesłany przez użytkownika
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Cebula | 90g |
![]() |
|
Chleb żytni | 105g |
![]() |
|
Fasola biała konserwowa | 100g |
![]() |
|
Gruszka | 150g |
![]() |
|
Jabłko | 360g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 100g |
![]() |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 30g |
![]() |
|
Majonez lekki (light) | 30g |
![]() |
|
Marchew | 115g |
![]() |
|
Masło | 15g |
![]() |
|
Natka pietruszki | 20g |
![]() |
|
Ogórek konserwowy | 20g |
![]() |
|
Ogórek kwaszony (kiszony) | 100g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 15g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 60g |
![]() |
|
Pieczona pierś z indyka | 90g |
![]() |
|
Pomarańcze | 240g |
![]() |
|
Pomidory | 170g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 200g |
![]() |
|
Rukola | 40g |
![]() |
|
Rzodkiewka | 30g |
![]() |
|
Ser twarogowy półtłusty | 100g |
![]() |
|
Szynka wołowa, gotowana | 30g |
![]() |
|
Tortilla pszenna pełnoziarnista | 124g |
![]() |
|
Ziemniaki | 150g |
![]() |
|
Śledź marynowany | 100g |
![]() |