Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełożeniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.
Jajka ugotować na twardo, przestudzić i obrać ze skorupek. Jajka przekroić wzdłuż na pół i delikatnie wyjąć do miseczki żółtka. Paprykę, ogórki, szynkę i szczypiorek drobno posiekać. Żółtka rozgnieść widelcem, dodać posiekane składniki, majonez i przyprawy. Całość dokładnie wymieszać. Nałożyć na każdą połówkę białka jajka porcję farszu. Całość udekorować szczypiorkiem lub natką pietruszki.
Źródło: olalalchf.pl
1. Sałatę opłucz przełóż do miseczki. 2. Wszystko pokrój i wyłóż na sałatę. 3. Skrop oliwą i dopraw. 4. Zjedz z opieczonym chlebem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Cukier | 10g |
![]() |
|
Cytryna | 18g |
![]() |
|
Czarne oliwki | 30g |
![]() |
|
Dżem morelowy niskosłodzony | 100g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 200g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 305g |
![]() |
|
Majonez lekki (light) | 50g |
![]() |
|
Mango | 280g |
![]() |
|
Mąka pszenna typ 500 | 72g |
![]() |
|
Ogórek kiszony | 100g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 20g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 50g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 120g |
![]() |
|
Pieczywo tostowe, grahamowe | 90g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 1g |
![]() |
|
Pomidory koktajlowe | 390g |
![]() |
|
Rukola | 140g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 100g |
![]() |
|
Ser mozzarella | 90g |
![]() |
|
Suszone pomidory | 90g |
![]() |
|
Szczypiorek | 10g |
![]() |
|
Szynka wieprzowa, gotowana | 150g |
![]() |
|
Sól biała | 1g |
![]() |