Zmiksuj wszystko w blenderze
Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną, a następnie wrzącą wodą. Gotujemy pod przykryciem w 125g lekko posolonej wody, z dodatkiem rodzynek i obranych i pokrojonych jabłek. Pod koniec dodajemy cynamon. Najlepiej smakuje na zimno.
Kalafiora gotujemy na parze lub tradycyjnie, rozdrabniamy i mieszamy ze zmielonym mięsem, ulubionymi przyprawami i koperkiem. Formujemy kotlety i smażymy na oleju. Kaszę gotujemy według przepisu na opakowaniu. Sałatę rwiemy, mieszamy z jogurtem i doprawiamy.
Kroimy składniki, polewamy oliwą, posypujemy ulubionymi przyprawami i mieszamy ze szpinakiem. Podajemy z krążkami ryżowymi.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Awokado | 70g |
![]() |
|
Banan | 150g |
![]() |
|
Chleb żytni | 140g |
![]() |
|
Cynamon | 4g |
![]() |
|
Jabłko | 360g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 80g |
![]() |
|
Kalafior | 250g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 130g |
![]() |
|
Koper ogrodowy | 16g |
![]() |
|
Krążki ryżowe | 20g |
![]() |
|
Mango | 120g |
![]() |
|
Mleko kokosowe (bez cukru) | 240ml |
![]() |
|
Ogórek | 40g |
![]() |
|
Olej kokosowy | 25g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 5g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 10g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 70g |
![]() |
|
Pesto z bazylią | 20g |
![]() |
|
Pomarańcze | 450g |
![]() |
|
Rodzynki | 7g |
![]() |
|
Sałata masłowa | 130g |
![]() |
|
Suszone pomidory | 40g |
![]() |
|
Szpinak | 50g |
![]() |
|
Wieprzowina, łopatka | 100g |
![]() |