Zmiksuj wszystko w blenderze
Ryż lekko solimy i gotujemy na wolnym ogniu przez ok 30 minut. W czasie gdy będzie się gotował, wszystkie składniki kroimy w paski. Następnie podsmażamy mięso na oleju, dodajemy warzywa i smażymy razem przez kilka minut, aż warzywa nieco zmiękną. Dodajemy przyprawy: sól, pieprz, cynamon, kurkuma, tymianek. Następnie dodajemy pomidory i mieszamy na palniku, aż zacznie wrzeć.
1. Ugotuj komosę. 2. Wykrój twardą łodygę z jarmużu. 3. Pokrój awokado. 4. Wymieszaj składniki z przyprawami do smaku.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Amarantus ekspandowany | 3g |
![]() |
|
Awokado | 70g |
![]() |
|
Banan | 210g |
![]() |
|
Cukinia | 150g |
![]() |
|
Czerwona fasola (konserwowa) | 120g |
![]() |
|
Jabłko | 150g |
![]() |
|
Jarmuż | 50g |
![]() |
|
Malina | 60g |
![]() |
|
Mango | 120g |
![]() |
|
Marchew | 45g |
![]() |
|
Mleko kokosowe (bez cukru) | 240ml |
![]() |
|
Mleko migdałowe | 240g |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 250ml |
![]() |
|
Nasiona chia | 5g |
![]() |
|
Olej kokosowy | 25g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 10g |
![]() |
|
Orzechy nerkowca | 15g |
![]() |
|
Pietruszka, korzeń | 25g |
![]() |
|
Pomarańcze | 250g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 200g |
![]() |
|
Por | 70g |
![]() |
|
Płatki jaglane | 40g |
![]() |
|
Quinoa (komosa ryżowa) | 126g |
![]() |
|
Rodzynki | 10g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 90g |
![]() |
|
Schab bez kości | 150g |
![]() |
|
Szpinak | 50g |
![]() |