Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełoż eniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.
Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną wodą, następnie wrzątkiem i znów zimną wodą. Posiekaną cebulę smażymy na patelni na rozgrzanym oleju razem z pokrojonym w kostkę schabem, dodajemy pokrojoną w kostkę lub startą na grubej tarce marchewkę, pomidory i ulubione przyprawy. Dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem, pod koniec dodajemy koncentrat pomidorowy. Kaszę kładziemy na talerz i zalewamy zawartością patelni.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Bazylia świeża | 12g |
![]() |
|
Borówka amerykańska | 750g |
![]() |
|
Cebula | 40g |
![]() |
|
Cukier | 5g |
![]() |
|
Dżem morelowy niskosłodzony | 50g |
![]() |
|
Fasola szparagowa | 400g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 150g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 160g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 80g |
![]() |
|
Kiełki brokuła | 32g |
![]() |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 30g |
![]() |
|
Makaron penne (pełnoziarnisty) | 200g |
![]() |
|
Marchew | 100g |
![]() |
|
Mąka pszenna typ 500 | 48g |
![]() |
|
Ogórek gruntowy | 40g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 25g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 60g |
![]() |
|
Pomidory | 680g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 200g |
![]() |
|
Rzodkiewka | 90g |
![]() |
|
Schab bez kości | 100g |
![]() |
|
Sok z buraków | 100g |
![]() |