Jajka ugotować na twardo, przestudzić i obrać ze skorupek. Jajka przekroić wzdłuż na pół i delikatnie wyjąć do miseczki żółtka. Paprykę, ogórki, szynkę i szczypiorek drobno posiekać. Żółtka rozgnieść widelcem, dodać posiekane składniki, majonez i przyprawy. Całość dokładnie wymieszać. Nałożyć na każdą połówkę białka jajka porcję farszu. Całość udekorować szczypiorkiem lub natką pietruszki.
Źródło: olalalchf.pl
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 120g |
![]() |
|
Borówka amerykańska | 20g |
![]() |
|
Brzoskwinia | 80g |
![]() |
|
Cynamon | 1g |
![]() |
|
Gruszka | 390g |
![]() |
|
Jabłko | 200g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 355g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 180g |
![]() |
|
Kasza manna | 80g |
![]() |
|
Krążki ryżowe | 80g |
![]() |
|
Majonez lekki (light) | 50g |
![]() |
|
Masło | 15g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 92g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 115ml |
![]() |
|
Nasiona dyni | 10g |
![]() |
|
Ogórek kiszony | 220g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 10g |
![]() |
|
Otręby pszenne | 5g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Papryka czerwona | 220g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 1.1g |
![]() |
|
Pomidory koktajlowe | 120g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 20g |
![]() |
|
Rzodkiewka | 75g |
![]() |
|
Serek twarogowy, homogenizowany, waniliowy | 40g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Sok cytrynowy | 3g |
![]() |
|
Szczypiorek | 10g |
![]() |
|
Szynka wieprzowa, gotowana | 150g |
![]() |
|
Sól biała | 1.1g |
![]() |