Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną, a następnie wrzącą wodą. Gotujemy pod przykryciem w 125g lekko posolonej wody, z dodatkiem rodzynek i obranych i pokrojonych jabłek. Pod koniec dodajemy cynamon. Najlepiej smakuje na zimno.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Cebula | 160g |
![]() |
|
Chleb żytni | 140g |
![]() |
|
Cynamon | 4g |
![]() |
|
Groszek zielony konserwowy bez zalewy | 120g |
![]() |
|
Jabłko | 360g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 50g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 50g |
![]() |
|
Krążki ryżowe | 20g |
![]() |
|
Nasiona dyni | 10g |
![]() |
|
Natka pietruszki | 12g |
![]() |
|
Ogórek kiszony | 120g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 30g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 20g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 100g |
![]() |
|
Pieczarka świeża | 160g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 0.1g |
![]() |
|
Polędwica z indyka | 100g |
![]() |
|
Pomidory | 160g |
![]() |
|
Pomidory koktajlowe | 120g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 200g |
![]() |
|
Rodzynki | 7g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 190g |
![]() |
|
Rzodkiewka | 75g |
![]() |
|
Sardynka w oleju | 80g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 3g |
![]() |
|
Szparagi | 150g |
![]() |
|
Sól biała | 0.1g |
![]() |