W przepisie użyte są mąki bezglutenowe. Można je zastąpić mąką pszenną pełnoziarnistą.
1. Dodaj wszystkie składniki do robota kuchennego i miksuj aż do uzyskania zwartej masy., 2. Z masy formuj kulki wielkości pralinek, obtocz w wiórkach kokosowych. 3. Kulki schowaj do lodówki na co najmniej 30 min aby stwardniały. Smacznego :)
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Aromat waniliowy | 15g |
![]() |
|
Cebula | 90g |
![]() |
|
Cukier trzcinowy nierafinowany | 3g |
![]() |
|
Czosnek | 2g |
![]() |
|
Daktyle suszone | 200g |
![]() |
|
Fasola biała, nasiona suche | 80g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Jaja kurze całe | 56g |
![]() |
|
Kakao w proszku | 55g |
![]() |
|
Makaron pełnoziarnisty | 140g |
![]() |
|
Marchew | 20g |
![]() |
|
Migdały | 100g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 12g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 175ml |
![]() |
|
Mąka ryżowa | 30g |
![]() |
|
Mąka z ciecierzycy (cieciorki) | 30g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 10g |
![]() |
|
Orzechy włoskie | 100g |
![]() |
|
Pietruszka, korzeń | 30g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 400g |
![]() |
|
Rodzynki | 30g |
![]() |
|
Seler, korzeń | 20g |
![]() |
|
Ser twarogowy chudy | 100g |
![]() |
|
Ser twarogowy półtłusty | 250g |
![]() |
|
Suszone pomidory | 7g |
![]() |
|
Wiórki kokosowe | 20g |
![]() |
|
Woda | 15ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Ziemniaki | 60g |
![]() |
|
Łosoś, wędzony | 100g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Śmietana 18% | 50g |
![]() |