Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełożeniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Chleb żytni | 210g |
![]() |
|
Cukier | 10g |
![]() |
|
Dżem morelowy niskosłodzony | 100g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 100g |
![]() |
|
Kakao w proszku | 20g |
![]() |
|
Kasza manna | 80g |
![]() |
|
Kukurydza konserwowa | 150g |
![]() |
|
Majonez | 75g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 24g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 360ml |
![]() |
|
Musztarda | 10g |
![]() |
|
Mąka kukurydziana | 96g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 30g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 140g |
![]() |
|
Papryka jalapeno | 100g |
![]() |
|
Pesto z bazylią | 30g |
![]() |
|
Sałata masłowa | 40g |
![]() |
|
Ser mozzarella | 150g |
![]() |
|
Szczypiorek | 20g |
![]() |
|
Tortilla pszenna pełnoziarnista | 180g |
![]() |
|
Tuńczyk w wodzie | 180g |
![]() |
|
Woda | 40ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |