1. Banany i mleko miksujemy w blenderze lub rozgniatamy widelcem, a następnie dokładnie mieszamy z pozostałymi składnikami, aż do uzyskania gładkiej konsystencji.
2. Małą foremkę (20x20 lub okrągłą do tarty) wykładamy papierem do pieczenia, a następnie wypełniamy powstałą masą.
3. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni, przez około 40 minut.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 360g |
1,80 zł
(4,99 zł) |
|
Bazylia (suszona) | 8g |
1,83 zł
(2,29 zł) |
|
Borówka amerykańska | 100g |
2,80 zł
(6,99 zł) |
|
Brokuły | 250g |
3,75 zł
(7,49 zł) |
|
Cebula | 200g |
0,47 zł
(1,89 zł) |
|
Chleb żytni | 210g |
1,99 zł
(3,79 zł) |
|
Cynamon | 20g |
2,54 zł
(4,58 zł) |
|
Jaja kurze całe | 50g |
0,35 zł
(6,99 zł) |
|
Kakao w proszku | 20g |
0,93 zł
(6,99 zł) |
|
Mak niebieski | 10g |
0,31 zł
(6,29 zł) |
|
Makaron kukurydziany | 100g |
0,92 zł
(4,59 zł) |
|
Migdały | 10g |
0,85 zł
(8,49 zł) |
|
Miód pszczeli | 100g |
3,75 zł
(14,99 zł) |
|
Mleko krowie 1,5% | 300ml |
1,05 zł
(3,49 zł) |
|
Mąka ryżowa | 200g |
1,40 zł
(6,99 zł) |
|
Olej rzepakowy | 80g |
0,56 zł
(6,99 zł) |
|
Papryka czerwona | 140g |
2,56 zł
(10,99 zł) |
|
Pesto z bazylią | 30g |
3,33 zł
(9,99 zł) |
|
Polędwica z indyka | 100g |
4,70 zł
(7,99 zł) |
|
Pomidory w puszce | 200g |
2,10 zł
(4,19 zł) |
|
Proszek do pieczenia | 3g |
0,08 zł
(0,75 zł) |
|
Płatki jaglane | 60g |
0,84 zł
(2,79 zł) |
|
Ryż brązowy | 70g |
0,52 zł
(2,99 zł) |
|
Sałata masłowa | 40g |
1,43 zł
(4,99 zł) |
|
Suszone pomidory | 28g |
0,70 zł
(6,99 zł) |
|
Szparagi | 150g |
3,60 zł
(11,99 zł) |
|
Sól biała | 2g |
0,01 zł
(1,99 zł) |
|
Wiórki kokosowe | 6g |
0,12 zł
(3,99 zł) |