Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełoż eniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.
Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną wodą, następnie wrzątkiem i znów zimną wodą. Posiekaną cebulę podsmażamy na patelni na rozgrzanym oleju, dodajemy pokrojone w kostkę cukinię i suszone pomidory, pomidory z puszki i ulubione przyprawy. Dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem, pod koniec dodajemy koncentrat pomidorowy. Kaszę kładziemy na talerz i zalewamy zawartością patelni.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Cebula | 30g |
0,07 zł
(1,89 zł) |
|
Cebula czerwona | 50g |
0,23 zł
(2,99 zł) |
|
Chleb żytni | 350g |
3,32 zł
(3,79 zł) |
|
Cukier | 10g |
0,03 zł
(2,99 zł) |
|
Cukinia | 200g |
2,00 zł
(8,49 zł) |
|
Dżem morelowy niskosłodzony | 100g |
1,53 zł
(4,29 zł) |
|
Jaja kurze całe | 100g |
0,70 zł
(6,99 zł) |
|
Kasza jaglana | 70g |
0,68 zł
(3,39 zł) |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 20g |
0,37 zł
(1,49 zł) |
|
Mąka pszenna typ 500 | 96g |
0,29 zł
(2,99 zł) |
|
Ogórek | 80g |
0,53 zł
(3,99 zł) |
|
Olej rzepakowy | 40g |
0,28 zł
(6,99 zł) |
|
Oliwa z oliwek | 10g |
0,44 zł
(10,99 zł) |
|
Oliwki zielone marynowane, konserwowe | 45g |
0,79 zł
(3,49 zł) |
|
Papryka czerwona | 140g |
2,56 zł
(10,99 zł) |
|
Pesto z bazylią | 40g |
4,44 zł
(9,99 zł) |
|
Pomidory | 120g |
0,64 zł
(3,99 zł) |
|
Pomidory w puszce | 200g |
2,10 zł
(4,19 zł) |
|
Sałata masłowa | 110g |
3,92 zł
(4,99 zł) |
|
Ser typu "Feta" | 50g |
0,79 zł
(4,29 zł) |
|
Sok cytrynowy | 5g |
0,13 zł
(5,29 zł) |
|
Suszone pomidory | 30g |
0,75 zł
(6,99 zł) |